Een geslaagde inspiratiesessie tijdens oktober OC-maand in Schijndel

Op donderdag 17 oktober vond de tweede inspiratiesessie van de oktober OC-maand plaats in Schijndel. Het was een bijzondere bijeenkomst met zowel ervaringsdeskundigen (ouders en familieleden) als professionals.

We stonden stil bij de manier waarop we zelf communiceren en hoe we dit kunnen vertalen naar de ondersteuning van kinderen met communicatie-uitdagingen. Er werden interessante vragen gesteld. Bestaat er zoiets als te veel opties aanbieden? Vinden kinderen het lastig als er op verschillende plekken gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten pictogrammen? Wat weer duidelijk werd, is dat ondersteunde communicatie (OC) voor iedereen maatwerk is. Samen moeten we zoeken naar de best passende aanpak. Het was fijn om met elkaar verschillende ervaringen te delen!

Oktober OC-maand in Schijndel

Bekijk meer Milo-nieuws

  • Als startactiviteit van het anker 'Kijk eens naar mijn familie' zijn de families van de kinderen in Schijndel naar het KLIN©-atelier gekomen. We hebben allemaal genoten!

    Behandeling
  • Op bezoek bij 'de Twijn' in Zwolle

    De oktober OC-maand blijft in volle gang! Na een inspirerende start in Groningen, maakten we ook een pitstop in Zwolle, waar we werden verwelkomd door de enthousiaste medewerkers van gespecialiseerd onderwijscentrum ‘De Twijn’.

    Behandeling
  • Op dinsdag 1 oktober vond de eerste inspiratiesessie plaats in Groningen. Het was fijn om studenten, ouders en professionals samen te brengen en waardevolle tips en inzichten te delen.

    Behandeling