Milo aanwezig bij Communication Matters in Leeds

Van 8 tot 10 september vond in Leeds, Engeland het Communication Matters (CM) congres plaats. Dit congres, georganiseerd door de Britse tak van ISAAC, verwelkomde ongeveer 400 deelnemers, waaronder meer dan 40 gebruikers van ondersteunde communicatie (OC). Tijdens het congres was er ruim aandacht voor het delen van indrukwekkende ervaringsverhalen. 

Bij het congres waren we met meerdere mensen van Milo en de leerstoel Ondersteunde Communicatie aanwezig. We hebben verschillende presentaties gegeven over onze eigen projecten, zoals de technologische mogelijkheden voor dynamisch assessment, de ontwikkeling van een AI-tool voor ondersteunde communicatie en film als ondersteunde communicatie (FaOC). Ons onderzoek en onze assessment- en behandelmogelijkheden bij Milo trokken veel internationale interesse.

Over Communication Matters

Communication Matters is de Britse tak van de International Society for Augmentative and Alternative Communication (ISAAC). Het congres van Communication Matters brengt professionals, ervaringsdeskundigen, gebruikers van ondersteunde communicatie en onderzoekers samen om de nieuwste ontwikkelingen, ervaringen en uitdagingen op het gebied van ondersteunde communicatie te bespreken. Het evenement biedt een platform voor het delen van ervaringen, het presenteren van innovaties en onderzoeken en het bevorderen van samenwerking. 

Christopher Norrie presenteert bij Communication Matters
Doek bij Communication Matters
Mascha Legel bij Communication Matters